Begagnade trähyllor Lundqvist

När funktionen är viktigast

Lundia Trä Arkivhylla

Arkivexperten lagerhåller och säljer ett stort utbud av begagnade arkivhyllor av trä, (fabrikat Lundqvist). Trähyllorna håller en mycket hög kvalitet och är ett klimatsmart alternativ i och med att de redan är tillverkade!

Både hyllor och gavlar är mycket formfasta och slår sig inte. Spara pengar genom att köpa begagnat till ca halva nypriset

Många olika storlekar

Hyllorna finns i många storlekar. Det vanligaste måttet på hyllplan är 1 m längder och 27 eller 30 cm djup. Gavlar är oftast 2080 eller 2180 mm höga.

Beroende på vad som finns tillgängligt på lager för stunden så kan Arkivexperten erbjuda allt från 25 till 80 cm djupa, och 60-120 cm långa hyllplan och upp till 250 cm höga gavlar.

Begär in offert!

Arkivexperten hjälper dig gärna med att planera och räkna på ditt arkiv.

Kontakta oss via Kontaktsidan

Produktinformation

Lundia Trä

En av de absolut vanligaste arkiv- och lager -hyllorna i Sverige är Lundia Trä som har tillverkas av Lundqvist Inredningar under väldigt lång tid.

Om du inte hört talas om Lundiahyllan så är ändå sannolikheten väldigt hög att du känner igen den om du får se den i verkligheten.

Lundiahyllan ”är” Arkivhyllan med stort A.

Dess flexibilitet och utbyggbarhet gör att det är och har varit alla offentliga myndigheters och kommuners val vid bygge av centralarkiv, bibliotek, lokala arkiv m.m.

Mycket stark bärighet

Du kan lasta hela 180 kg på ett hyllplan 1000×300 mm. Det möjliggörs mycket tack vare materialet, (limfogsfuru som är stavlimmad vilket gör hyllplanet vridstyvt). Samt att i kortändar på hyllplanen sitter det en infräst vinkel av metall som ytterligare stärker upp hyllplanet. 

Mycket lätt att montera

Lundiahyllan är väldigt lätt att montera. Detta är en av anledningarna till dess popularitet bland montörer och byggföretag.

I korthet gör man så här:

  1. Sätt i hyllsprintarna på de önskade hyllhöjderna i hyllgavlarna
  2. Sätt i hyllorna i skårorna i gavlarna så att metallbeslagen vilar på hyllsprintarna
  3. Montera ett krysstag i bakkant av var tredje hyllsektion för att stabilisera hyllan
  4. Använd hyllan! 🙂

Libra

Libra hyllor är väldigt snarlika Lundiahyllan men har en liten annorlunda konstruktion. Väsentliga skillnaden är att hålbilden i gavelstolparna är snedställd, (för trådhyllbärare/trådbyglar), och att hyllplanen har en urfräst skåra undertill för upphängning på en trådhyllbärare. 

Comments are closed.